« terug naar vorige pagina

Longcheck

Gebruikt u inhalatiemedicatie? Bij het starten van deze medicatie is in de apotheek zorgvuldig uitleg gegeven over het gebruik van de inhalator. Na verloop van tijd blijkt dit gebruik (onbewust) minder zorgvuldig te gebeuren. Hierdoor vermindert de slagingskans van de behandeling en kunnen klachten verergeren.  Om het gebruik na verloop van tijd te controleren, bieden wij u een Longcheck aan.

 

Ik ben uitgenodigd voor een longcheck, wat houdt dat in?

De apotheker nodigt regelmatig cliënten uit voor een longcheck. Onze apothekersassistente zal bij een de longcheck in de spreekkamer voordoen hoe de inhalator moet worden gebruikt en opnieuw samen met u oefenen. Meestal is het mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van een software-programma, waarbij – na inhalatie – in een grafiek te zien is hoe u inhaleert.

Na afloop van dit gesprek beoordeelt de apotheker de resultaten en bespreekt zij dit met uw huisarts. Uw apotheker en huisarts kunnen een aantal veranderingen in uw medicijnen voorstellen. Zij kunnen bijvoorbeeld voorstellen dat u met een bepaald medicijn stopt, dit vervangt of het gebruik ervan vermindert. Het kan ook zijn dat u uw klachten juist kunt verhelpen door een extra medicijn te gebruiken. Deze veranderingen met u worden besproken door de apotheker.

Kan ik ook zelf een longcheck aanvragen?

Ja, u kunt ook zelf een longcheck aanvragen! U kunt hiervoor een afspraak maken.